MEGOSZTÁS

Sokan már évekkel ezelőtt eltemették az annak idején nagy lendülettel induló Windows Mobile-t (gyerekkori nevén WP-t), a Microsoft csak most tette meg hivatalosan.

A Windows Phone eddig sem volt túlságosan élettel teli, de a Microsoft részéről egészen idáig nem érkezett hivatalos(nak tekinthető) állásfoglalás a rendszer fejlesztésének befejezéséről. Legalábbis eddig a pontig, ugyanis most a cég egyik vezetője megtörte a csendet.

Twitteren jött a bejelentés

Joe Belfiore (a Microsoft Windows Experience csoportjának alelnöke, a Windows Mobile házon belüli legkarakteresebb szóvivője, prédikátora) korábbi Twitter bejegyzésével vetett véget hivatalosan is a platformnak azáltal, hogy elmondta, nem lesz több Windows Mobile 10 fejlesztés és hardver. 

“Természetesen folytatjuk a platform támogatását… hibajavítások, biztonsági frissítések, stb. De új funkciók/hardver nincs tervben”

Hiába bizakodtak a fanok

Ugyan a platform nem volt soha a legnépszerűbbek között, mégis akadt néhány rajongó, akik semmi pénzért nem váltak volna meg tőle. Most azonban kénytelenek lesznek, mivel a jövőben már nem kapnak több újítást, sőt, a mostani hardverek kikopása után, újabbak nem is várhatók Windows operációs rendszerrel.