MEGOSZTÁS

Az Nvidia nem is nagyon fogta vissza magát, ugyanis a Drive PX elnevezésű platformot az autonóm megoldások legmagasabb (ötödik) szintjéhez készül társítani.

A rendszerről természetesen túl sokat még nem tudni, de annyi már kiderült, hogy a Pegasus legnagyobb számítási teljesítménye hozzávetőleg hat-hét csúcskategóriás grafikus kártyának felel meg. A gyártó jövő tavaszra készül el a mintapéldányokkal, amit azonnal szét is oszt a kiemelt partnerek között.

Kiemelkedő teljesítmény, könnyű integráció

A frissen bejelentett platform az elképesztő 320 TOPS (Tera Operations Per Second) teljesítményre képes, amit mindössze két rendszerchip és két GPU párba állításával értek el. Előbbi a hírek szerint a Xavier kódnevű megoldás, utóbbi (egyelőre nincs megerősítve) pedig a Tesla V100 alapjaként megismert GV100 GPU, ami vélhetően a fogyasztás visszaszorítása miatt jött szóba.

Az imént részletezett komponensek mellett az autonóm járművek számára elengedhetetlen eszközök (érzékelők, kamerák, radarok) csatlakoztatásához szükséges konnektorok kerülnek a lapra. Az egyes komponensek kivétel nélkül megfelelnek az ASIL (Automotive Safety Integrity Level) legszigorúbb (D szintű) előírásainak.

Egyelőre a jövő zenéje

Az Nvidia óvatos becslése szerint a partnerek jövő év második felében juthatnak hozzá a Pegasus fejlesztői csomagjához, ezért egyelőre megjósolhatatlan, mikor kerülhet sor annak alkalmazására.