MEGOSZTÁS

Mindössze nyolc napra volt szükség ahhoz, hogy a Nintendo Super NES Classic Edition megadja magát. A törés birtokában már nem csupán az előre telepített címek játszhatók a klasszikus címeket kínáló apróságon.

Az akció egy ClusterM (Alexey ‘Cluster’ Avdyukhin) nevezetű orosz srác nevéhez fűződik, aki tavaly a NES Classic buherálásával szerzett értékes tapasztalatokat.

Huszonötre kérhetők további játékok

A hacker már a megjelenés előtt megígérte, hogy lehetővé teszi a korábban megjelent SNES játékok futtatását. A műveletet akaratukon kívül a japánok is támogatták, ugyanis a gép közel azonos alapokra épült, mint a korábbi változat. Az orosz srác egy korábban kidolgozott exploitot használt, amit a könnyebb használhatóság kedvéért még egy barátságos kezelőfelülettel is felruházott.

A hakchi2 nevű szoftver birtokában a felhasználóknak csupán egy microUSB zsinórra és egy hagyományos PC-re van szükségük ahhoz, hogy bővítsék a kis masina kínálta játékok számát. Persze akadnak olyan címek, amelyek kifognak az aprócska gépen, de még így is kifizetődőnek tűnik a kerülő út.