MEGOSZTÁS

Aki sokat játszik, annak kényelmes kontrollerre van szüksége, hiszen nem mindegy milyen játékvezérlőt markolászik az ember órák hosszat. Egyesek szerint a PS4 kontrollere túl drága, így hosszas egyeztetések után végre megnyílt az út a külső fejlesztők előtt.

A japán gyártó egy ideig ellenállt, aztán mégis beadta a derekát. Tavaly a Razer és a Nacon együttműködéséből született egy profi megoldás, most pedig két kompakt vezérlővel és egy egyedi mini gamepaddal bővült a kínálat.

Nacon Wired Compact Controller

A kompakt kialakítású eszközt három méteres vezetékkel látták el. Az alapvető vezérlésen felül egy érintőpad, sztereó fejhallgató csatlakozó és vibrációs motor került a csomagba. A fedélzeten egy LED tájékoztatja a játékosokat az éppen aktuális információkról. Az eszköz fekete, kék, szürke, narancs és piros színekben novembertől érhető el, de készülnek áttetsző, színes fényekkel megvilágított változatok is.@PLAY Wired Compact Controller

A második induló méret és felszereltség tekintetében az előző megoldásra hajaz. A vezérlő ugyanazokat a jellemzőket és kényelmi funkciókat kínálja, mint a rivális kontroller. Az sztereó fejhallgató csatlakozó, érintőpad, vibrációs motorok és három méteres zsinór a pakkban; a négy színben gyártott vezérlő forgalmazása decemberben kezdődik.

Hori Wired Mini Gamepad

Az előző megoldások a hagyományos irányvonalat követték, azonban a japán gyártó letért a kitaposott útról. A kisméretű vezérlő ugyanúgy működik, akár egy DualShock kontroller, minden gomb és ravasz a helyén van, még az érintőpárna sem maradt le. Az eszközre pakoltak egy dedikált TP jelölésű gombot, amit aktiválva egy sor touch-pad gesztus imitálható a stickek segítségével. Az aprócska vezérlő november elejétől vásárolható meg fekete, kék és piros színekben.