MEGOSZTÁS

Egy évtizedes hallgatás után új készülékkel jelentkezett az ismert márka. A Yashica közel hetven évig készített a fényképezőket és optikákat, új eszközük a digitális fotózás előtti korszakba kanyarodik vissza. Vagy mégsem?

Az Y35 elnevezésű masina külsejében a vállalat klasszikus Electro35 gépére hajaz, de a hasonlóság ennyiben ki is merült.

Régi külső, új tartalom

A készülék hagyományos film helyett a gyártó által kifejlesztett kapszulákat használja, amik különböző előkalibrált szűrőkkel segítik a tökéletes kép elkészítését. A gép 14 megapixeles képeket tud készíteni és microUSB csatlakozóval rendelkezik.

A készüléket 35 mm-es (f / 2.8) objektívvel látták el; a zársebesség meghatározása automatikusan történik, míg a fényérzékenység (ISO) mértéke a behelyezett kapszuláktól függ. Az ISO 1600 gyenge fényviszonyok és nagy sebesség mellett tesz jó szolgálatot, míg az ISO 200 (Ultra Fine) éles képet és normális színegyensúlyt kínál. Az ISO 400 használatával, régimódi fekete-fehér képek készíthetők, végül az ISO 120 a négyzetes (6×6) formátumhoz passzol.

A közösség támogatásában bíznak

Fontos tudni, hogy a filmtekercsre emlékeztető egységek nem képesek adatot tárolni, ehhez továbbra is SD kártyára van szükség. Bár a nosztalgia kamera jópofa ötlet, főként azok számára lehet érdekes, akik szeretnék kicsit visszaidézni egy letűnt időszak hangulatát.

A készülékért 140 dollárt kér a gyártó, az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy a különböző kapszulák mennyibe fognak fájni. A megrendeléseket a termék Kickstarter oldalán lehet leadni.