MEGOSZTÁS

Az okostelefonok gyakorlatilag mindenre használhatók, de azért akadnak olyan tevékenységek, amihez nem passzolnak a kisebb képernyők, hanem legalább egy laptop méretre lenne szükség.

Az évek során több gyártó is igyekezett megoldást találni a problémára, végül megjelentek a dokkolók, amihez telefont társítva majdnem teljes értékű gépet kapunk.

Kicsit üresfejű, de barátságos

Az Openbook külsőre teljesen úgy néz ki, mint egy szokványos laptop, azzal a különbséggel, hogy belül nincsenek hardverek. A készülékhez USB csatlakozó segítségével társíthatók a zöld robotos mobilkészülékek.

Az eszköz egy 1366 x 768 felbontásra képes, 14 hüvelykes LCD panelt, szabályos QWERTY billentyűzetet és érintőpadot kapott. Ezen felül van 3,5 mm-es csatlakozó, microSD-olvasó, sztereó hangszóró és egy 10 000 mAh teljesítményű akkumulátor is került a házba.

Hardver = telefon

A megoldás lényege, hogy a processzor teljesítménye, memória, rendelkezésre álló tárhely az éppen csatlakoztatott készüléktől függ, ahogy az operációs rendszert (legalább Android 5.0) is az okostelefon biztosítja. A nagyobb képernyő és a laptopos funkciók kínálta kényelem, főként nagyméretű dokumentumok, táblázatok, prezentációk kezelésekor, több ablakos munkánál jön kapóra, de számos egyéb alkalommal is kihasználható az extra felület.

Amennyiben sikeres lesz a termékhez kapcsolt közösségi kampány, akkor a laptop decemberi megjelenésére lehet számítani, amiért 129 dollárt kérnek a fejlesztők.