MEGOSZTÁS

Az Amazon a Kindle sorozattal mindig élen járt a technológia népszerűsítésében, mely elkötelezettségüket az új modell is bizonyítja.

Egyesek szerint az olvasáshoz hozzátartozik a tinta szaga és lapok susogása, mások szerint haladni kell a korral, s egyébként is több könyvet lehet tárolni, egyetlen elektronikus könyvolvasón.

Akár fürdőzés közben is olvasható

A vállalat a közelgő tizedik születésnap alkalmából frissítette kínálatát. Az Amazon Kindle Oasis a korábbi modellekhez hasonlóan e-ink kijelzővel rendelkezik, azonban a képátló hét hüvelykesre nőtt. A következő generációs olvasó burkolata fémből készült és vízálló (IPX8) minősítést kapott, ráadásként a kijelzőt 300 ppi jellemzi, így egyetlen harminc százalékkal több szót képes megjeleníteni.

Az új Kindle egyik oldalát szélesebbre tervezték, ami az egykezes használatát hivatott megkönnyíteni. Erre a részre kerültek a kezeléshez szükséges gombok, plusz az e-bbok olvasó már függőlegesen és vízszintesen is használható. Az eszköz egy feltöltéssel hat hétig is képes üzemelni, valamint további újítás, hogy a felhasználók külön program nélkül válthatnak a szöveges és hangos könyv módozatok között. A készülék alig 200 grammot nyom, és mindössze 3,4 milliméter vastag.

Az eszköz forgalmazása október 31-én kezdődik. A belépő modellért (8 GB) 250 dollárt kérnek, míg a 32 gigás változat 280 dollárért rendelhető.