MEGOSZTÁS

A Ubisoft bejelentette az Assassin’s Creed: Origins extra tartalmait, újabb rekordot döntött meg a PUBG, Mark Zuckerberg bejelentést tett Oculus fronton, Ed Boon szerint van esély egy kis Switches bunyóra, újabb infók derültek ki a hamarosan megjelenő Call of Duty: WWII-ről, átalakul a StarWars: Battlefront II ládás rendszere.

Az elmúlt napokban rengeteg érdekes rövidhírrel gazdagodtunk. Ugyan a Crytek jelenleg nincsen irigylésre méltó helyzetben, a Hunt: Showdown így is elkészül, ráadásul hamarosan bekerül a Steam Early Accessbe.
A Ubisoft megerősítette, hogy a South Park: The Fractured But Whole is kapni fog egy Season Passt, amiben extra kosztümöket, kihívásokat és további küldetéseket kapnak a vásárlók.
November 10-én jelenik meg a The Sims 4 legújabb kiegészítője, a Cats and Dogs, amiben nemcsak új kisállatot vásárolhatunk virtuális önmagunknak, hanem teljesen testre is szabhatjuk szerencsétlent.

Már elérhető az Overwatch Halloween eventje, amit egészen november elsejéig nyüstölhetünk.
Szeptember közepén a Nintendo egy Game Boy-jal kapcsolatos védjegykérelmet nyújtott be Japánban, ami alapján sokan arra gondolnak, hogy a retró lázat folytatva a Game Boy Minit is feltámasztanák.
2018. február 2-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra a Phantom 8 Studio alkotása, a Past Cure, ami egy interaktív pszichológiai thrillernek ígérkezik, akció és horror elemekkel, elvégre egy szuperkatonával állhatunk benne bosszt.
Az idei Oculus Connecten jelentették be, hogy a Titanfallt jegyző Respawn Entertainment partnerséget kötött a Rift gyártójával, aminek legkorábban 2019-ben érhet be a gyümölcse.

Az Electronic Arts elárulta, hogy hamarosan a Mass Effect: Andromeda és a Dead Space 3 is bekerül az EA, illetve az Origin Access gyűjteményébe.
Rayman megálmodója, Michel Ancel elkotyogta, hogy ha végez a most futó projektekkel, akkor szívesen készítene egy új epizódot régi kedvencének.
Nemrégiben jelent meg a Middle-earth: Shadow of War, amiben helyet kapott a Denuvo védelem, igaz nem sokáig, mivel már egy nappal a start után feltörték a korábban bombabiztosnak bélyegzett rendszert.
A 2018-as Pyeongchangban megrendezésre kerülő téli olimpia apropóján egy tematikus kiegészítő érkezik a Steephez, amiben számos új játékmódban tehetjük próbára tudásunkat.

Egyiptomi kaland és taroló PUBG

A Ubisoft bejelentette, hogy milyen tartalmak érkeznek majd az Assassin’s Creed: Originshez a megjelenés után. A megjelenést követően nem sokkal a Season Pass tulajdonosok felszerelés csomagokat kapnak (Roman Centurion Pack és Horus Pack), majd januárban érkezik az első nagyobb DLC a The Hidden Ones, melyben Bayek és a Testvériség a Rómaiakkal találja szembe magát egy új területen. A második DLC-re március környékén lehet számítani The Curse of Pharaohs címmel, ami egy misztikus birodalomba repíti hősünket, ahol élőhalott fáraókkal gyűlik majd meg a baja. Természetesen a Season Pass vásárlók minden nyalánkságot megkapnak, sőt még előnnyel is indulhatnak a mezei játékosokhoz képest, de nem kell aggódni, a franciák ingyenes frissítésekkel is igyekeznek kedveskedni, amik között helyet kap egy hordamód, egy felfedezős túra, egy Istenek elleni kihívás sorozat és elérhetővé válik majd a fotó mód is.

Egyre-másra állítja fel a rekordokat a PlayerUnknown’s Battlegrounds, amit a múltkor egyszerre 2 millió játékos nyúzott, most pedig az eladási számok lépték át a 15 milliós álomhatárt. Bár nemrégiben a készítők alaposan összebalhéztak az Epic Gamessel a Fortnite: Battle Royale kapcsán, még ez sem tudja megingatni a játék töretlen népszerűségét.

Jön a kicsi Oculus és a Switch is kaphat bunyót

Az Oculus Connect rendezvényen a cég tulajdonosa, Mark Zuckerberg bejelentette az Oculus Got, ami tulajdonképpen egy olcsósított VR headset lesz. A 199 dolláros eszköz nem igényel PC-t, vagy bármilyen mobiltelefont, így bárki számára azonnal hozhatja a VR-élményt. Eközben az Oculus Rift árcéduláját is megkurtították, egészen pontosan már 399 dollártól beszerezhető lesz, méghozzá az Oculus Touch kontrollerrel együtt.

Ed Boon, a NetherRealm Studios kreatív igazgatója elárulta egy interjúban, hogy nincs semmilyen kifogása az Injustice 2 Nintendo Switches megjelenésével kapcsolatban, sőt szinte biztosra veszi, hogy meg tudnák oldani a dolgot. Egyedül a látvány szenvedné meg a portolást, de mivel ez rengeteg erőforrást emésztene fel, ezért mindenképp egy külsős céget bíznának meg a feladattal.

COD: WWII játékmód és Star Wars: Battlefront II turpisság

A Sledgehammer Games társalapítója, Michael Condrey egy beszélgetés alkalmával kotyogott el pár infót a hamarosan megjelenő Call of Duty: WWII kapcsán. Ezek szerint Londonban is megfordulunk majd, legalábbis ami a multiplayer csatákat illeti, de ezen felül még említést tett a Gridiron játékmódról is, ami tulajdonképpen a korábbi részek Uplink módjának újragondolásának minősül. Ebben egy korabeli focilabdát kell megszereznünk, majd pedig az ellenfél bázisára eljuttatnunk.

Az Electronic Arts korábban jelezte, hogy a Star Wars: Battlefront II nem fog kapni Season Passt. A kezdeti örömöt azonban hamar felváltotta a csalódottság, mivel a bétatesztből kiderült, hogy egy pay-to-win rendszerrel igyekeznek pótolni a hiányzó dollárokat. Többen fel is háborodtak, aminek az lett a következménye, hogy a kiadó bocsánatot kért és kicsit átdolgozza a már most gyűlölt ingame bolt nyújtotta lehetőséget.

Májkül