MEGOSZTÁS

A gyártók gyakran lejjebb lövik be egyes alkatrészek, funkciók teljesítményét, hogy biztosan akadásmentesen fusson az adott program. Így van ez a Samsung Galaxy Note8 kamerájával is, de szerencsére feloldható a korlát. 

Az XDA Developers fórum egyik lelkes felhasználója, zeroprobe leírása alapján feloldhatjuk a QHD, azaz 2560×1440 pixeles felbontás esetén a 60 fps sebességgel való rögzítés lehetőségét.

Az útmutató követésével ezen kívül egyéb funkciók is elérhetővé válnak: HDR opció 4K és QHD videókhoz, 15% alatt is használható vaku, megnövelt JPG minőség, megnövelt bitráta, 4GB-os videóméret limit eltörlése, csak hogy a legfontosabbakat említsem. Képtalálat a következőre: „galaxy note 8”

Persze csak megkötésekkel

Először is  a legfontosabb, hogy csak az Exynos processzorral szerelt telefonokra érhető el a Zero Camera Mod. Másrészt root jog is kell hozzá, hogy fusson a program. Természetesen nincs is teljesen ingyen a dolog, a fizetős verzió megvásárlása kell sok funkció eléréséhez, ezekről bővebben az XDA fórumbejegyzésben tájékozódhattok.