MEGOSZTÁS

A Deutsche Post (német állami posta) által működtetett logisztikai cég lehet az első vállalat, amely az NVIDIA formálódó technológiáját használja a csomagfelvételhez és kézbesítéshez.

A cég igyekszik további helyzeti és technológiai előnyt szerezni a logisztika területén, ezért elhatározták, hogy elsőként integrálják rendszerükbe az autonóm járműveket. A tervek szerint önvezető kocsik veszik majd fel a csomagokat és szállítják azokat a területileg illetékes elosztóhelyekre. A vállalat a küldemények kiszállítását is sofőr nélküli járművekre szeretné bízni, ehhez persze még ki kell dolgozni valamilyen hitelesítési eljárást.

Utasok nélkül könnyebb

Az utasok nélküli autonóm járművek használata lényegesen egyszerűbbnek ígérkezik, hiszen a szállítási feladatokat végző teherkocsiknak, csak a környezetükre kell figyelmet fordítaniuk. Ezek a járművek ráadásul csökkentett sebességgel vehetnek részt a forgalomban, ami egy újabb lépés a biztonságos alkalmazás irányába.

A DHL járművei a tervek szerint az NVIDIA Drive PX Pegasus rendszerét és a ZF Friedrichshafen hardvereit használják a közeljövőben.