MEGOSZTÁS

A Canon évek óta szívén viseli a nagy szenzoros, kompakt gépek sorsát, ennek ellenére a G1X-sorozat három éve nem bővült tovább.

Nemrég azonban elkészült a PowerShot G1 X Mark III, amire könnyed hordozhatóság és fejlett tudás jellemző.

Nagyobb szenzor, könnyebb kezelés

A gyártó sok újítással készült. Megújult a képérzékelő, változott a kezelés, kihajtható és elforgatható LCD kijelző került a vázra. A készülékbe a várakozásnak megfelelően egy 24 megapixeles APS-C szenzor került, amely minden jel szerint az EOS80D gépek öröksége. Erre enged következtetni, hogy felbontás, méret és az alkalmazott technológia (Dual Pixel AF) egyaránt ismerős. A gépbe új fejlesztésű 24-72 mm gyújtótávolságú, f/2,8-5,6 fényerejű objektív került, aminek használatát a nagyméretű kijelző jelentősen megkönnyíti.

Elég a Full HD?

A készülék rögzített fókusszal 9 kép/mp sebességgel képes sorozatot készíteni, ez az érték folyamatos vagy követő fókusz esetében 7 kép/mp sebességre csökken. Videózni csupán Full HD felbontás mellett lehet, sajnos a 4k/Ultra HD lehetőség továbbra is kimarad a kínálatból. A beépített vezeték nélküli technológiák (WiFi, NFC, Bluetooth) segítségével az elkészített képek bármikor megoszthatók és igény szerint okos eszközökről is vezérelhető a fényképezőgép.

A rövidebb zoom tartomány és a lassabb nyitás ellenére a készülék gyenge fényviszonyok között is jól teljesít. A gyártó a géphez vízálló tokot is kínál (500 dollár), így akár víz alatt is kényelmesen lehet vele dolgozni. A készülék novembertől vásárolható meg 1300 dollárért.