MEGOSZTÁS

Korábban hallhattunk róla, hogy a Microsoft egy új kinézetet tervezget a Windows 10-re, amelynek nem kisebb a feladata, mint leváltani a Metro felületet. Most megjelent egy videó, amelyből kicsit többet tudunk meg a redmondiak terveiről. 

Az alábbi videóban felvázolt kinézetből kiolvasható a cég jövőképe, az az irányvonal, amelyet a Windows Phone kinyírásával járni kezdtek. Emellett elkezdték erősíteni az androidos jelenlétüket is, valamint iOS-en is igyekszenek minél több szolgáltatást kínálni.

Úgy tűnik, hogy mostantól arra próbálnak erősíteni, hogy a PC piacon legerősebb operációs rendszerrel ők rendelkezzenek, a mobil piacon pedig mint a legnagyobb rendszerekre fejlesztő vállalat lennének jelen. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a Windows kinézetben is idomuljon a mobilos rendszerekhez. A lenti videó alapján úgy tűnik, jó úton haladnak. Képtalálat a következőre: „fluent design”

Jövőre jöhet

Találgatások szerint a Fluent Design névre keresztelt kinézet a következő komolyabb, egyelőre csak Redstone 4 kódnéven emlegetett frissítéssel érkezhet. Ennek közlési dátuma valószínűleg jövő március lehet. A Microsoft úgy tűnik végre rátalál arra az útra, amire az okostelefonok megjelenése óta nem sikerült: képes felmérni a piaci igényeket, és ezekhez próbál igazodni, nem csak piaci helyzetére és tőkéjére épít.