MEGOSZTÁS

Megérkezett a Sony különleges kivetítője, amely képes érintésérzékeny felületté alakítani bármit. A készülék a márciusi Mobil Világkongresszuson mutatkozott be, azonban csak most került kereskedelmi forgalomba.

A készülék legnagyobb dobása, hogy képes a teljes Android felhasználói kezelőfelület kivetítésére, így a zöld robotos rendszer tartalma kényelmesen vezérelhető. Jópofa dolog, hogy az irányításhoz nem szükséges megérinteni az adott képet, hanem elég megtörni a fény útját. A kivetített kép 23 hüvelykes lehet, amihez 1366 × 768 pixeles, maximális felbontás tartozik.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=dlGYgCf5xrM

Filmek nézésére is alkalmas

Az érintő funkció mellőzésével a készülék filmnézéshez is használható, ebben az esetben 80 hüvelykesre hízik a képátló. Minden üzemmódban 100 lumen fényáramra és 4000:1 maximális kontrasztarányra kell számítani. A projektor lézeres fényforrást használ és rövid vetítési távolsággal rendelkezik, így nem kell messze elhelyezni a vetítési felületektől, míg a hangot egy sztereó rendszer biztosítja.

https://www.youtube.com/watch?v=RDM3rn2wQvw

A burkolat alatt egy Snapdragon 650 SoC (1.6 GHz) dolgozik, három giga rendszermemória és 32 GB beépített tárhely mellett. A tárhely bővítésére szokás szerint microSD memóriakártya használható. A készülék el van látva a telefonoknál megszokott (giroszkóp, digitális iránytű, barométer, hő- és páratartalom-érzékelő, gyorsulásmérő, GPS vevő) funkciókkal, de a vezeték nélküli technológiák (WiFi, Bluetooth, NFC) sem maradtak ki a csomagból. Videótelefonáláshoz még egy a 13 megapixeles kamera is rendelkezésre áll.

A Sony Xperia Touch elsősorban internetezésre, egyszerűbb játékok futtatására, valamint kisebb feladatok elvégzésére alkalmas. Mindezt 1699 dollár ellenében kínálja a gyártó.