MEGOSZTÁS

A hong kongi 4G/5G konferencián a Qualcomm is részt vett, és nem csak a jövő technológiáiról beszélt, de bemutatott egy új középkategóriás chipsetet is. Az újdonság neve Snapdragon 636 lesz, a Snapdragon 630 leváltását kapta feladatnak. 

Az SoC alapja egy 14 nanométeres csíkszélességű FinFet lapka. Ezen található 8 darab Kyro 260 processzormag 1,8 GHz-re skálázva, valamint az Adreno 509-es GPU, amely 10%-ot ver az 508-as számot viselő elődjére. A processzor is erősebb a Snapdragon 630-nál, méghozzá 40%-kal, ami jókora többleterőt jelent. Éppen ezért nem is lepődünk meg, hogy a 4K-val sincs baja, felvenni pedig maximum 30 fps-sel képes 4K videókat. 

Szupergyors töltés

Így is nevezhetné a Qualcomm a technológiát, ők azonban ragaszkodnak a Quick Charge 4 elnevezéshez, amelyhez ugyan töltők még nem kaphatók, de ez a chipset legalább támogatja. Egyébként a chipset hálózati képességei is erősek: X12 LTE modemje segítségével akár 600 Mbps letöltési sebesség elérésére is képes. Emellett mindkét SIM kártya támogathatja az LTE hívásokat is. A Qualcomm 2017 novembertől ígéri a lapkák szállítását, tehát nagyjából a következő év elejétől várhatjuk a középkategóriás termékekben. Képtalálat a következőre: „qualcomm chipset”