MEGOSZTÁS

A HP nemrég nyilvánossá tette az egyik készülő laptopjának jellemzőit, amiből arra lehet következtetni, hogy a HP ENVY x360 kódjelű eszköz lehet az első Zen architektúrára épülő noteszgép.

Minden jel arra mutat, hogy a hibrid (2in1) készülék az AMD 14 nm-es gyártástechnológiával készített Raven Ridge APU-ra építkezik.

Elsők között is az első

A Ryzen 5 2500U elnevezésű, négy magot dolgoztató processzor 2 GHz-es alap órajelen (3,6 GHz boost) zakatol és 6 MB cache-t tartalmaz.

Maga a készülék a HP jellemző formavilágát viszi tovább, s egy 15 hüvelykes Full HD felbontásra képes, vékony kerettel ellátott kijelzőt kapott. A burkolat alá a fentebb részletezett hardverek mellé 8 GB DDR4 rendszermemória került, míg az adatok egy 256 GB-os M.2 PCIe NVMe SSD-re menthetők. A vezeték nélküli adatkapcsolatot 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.2 biztosítja, a hangokért pedig a Bang&Olufsen megoldása felel.

A készüléket egy 55,8 Wh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami tíz órás üzemidőt biztosít. Jó hír lehet, hogy a teljes rendszer fogyasztása 45 W körül alakul majd.