MEGOSZTÁS

Manapság egyre több autóba építenek úgynevezett infotainment rendszereket, amelyek számítógépek módjára adnak információt a járműről és a világról egyaránt. Az Apple sem akar kimaradni a trendből, így már egy ideje elkészítette CarPlay névre hallgató autós operációs rendszerét. 

Most pedig bemutatták az első motorkerékpárt, amely az imént említett operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik. A merényletet a Honda követte el, a járgány neve pedig Gold Wing lesz, vagyis a széria legújabb tagja, amely 2018-tól válik megvásárolhatóvá.

Hogyan is működik?

A felhasználók az információkat egy 7 inches kijelzőn szemlélhetik majd, azonban a rendszer működéséhez iPhone készüléküket csatlakoztatniuk kell USB-n keresztül a motorra. Emellett egy Bluetooth headsetre is szükség lesz, amely akár a bukósisakban is elhelyezkedhet.

A panel sajnos nem érintésérzékeny, ezért a bevitelre vagy a bal kéznél található irányítószervet, vagy a tankon lévő gombot használhatják a motorosok. Az árcédula is a tudáshoz igazodik, a jármű 23500 dollártól lesz megvásárolható, és erre jönnek rá az extrák.