MEGOSZTÁS

A mobil aszisztenseknél megfigyelhető az a tendencia, hogy a gyártók nem igazán fejlesztik őket olyan ütemben, ahogyan az elvárható lenne. Ennek ellensúlyozására próbálkoznak azzal, hogy minél emberivé tegyék az aszisztenseket, hogy azok könnyen belopják magukat a felhasználók szívébe. 

A Google Assistant eddig kizárólag az “Ok, Google” paranccsal volt felébreszthető, amely a hangunk bekalibrálása után akár a biometrikus azonosítást is helyettesítheti. Most a Google elkezdett közölni egy frissítést, amellyel egy jóval hétköznapibb megszólítást tesz érthetővé a Google Asszisztens számára, hogy közelibbnek érezzük asszisztensünket magunkhoz. Persze ezen kívül is vannak jópofa próbálkozások, beszélgesünk csak asszisztensünkkel nevéről, hobbijáról, és egyéb személyes adatairól, készségesen válaszol majd. 

Hey!

Az új megszólítás a “Hey, Google”, amely jóval köznapibb hatást kelt. Az új kulcsszót az XDA-Developers találta egy APK kibelezése közben, amely az egyik legújabb Google App fájlja volt. A felhasználók, amennyiben megérkezik a frissítés, értesítésben kapnak figyelmeztetést, hogy hangjukat is használhatják a Google alkalmazásban. Mivel Magyarországon csak kisebb trükközéssel érhető el az asszisztens, így nem kérdezzük kinek van már meg a lehetőség, de azért nyugodtan jelezhetitek.