MEGOSZTÁS

A Microsoft 2009-10 környékén feltűnő különlegességét Courier néven emlegették, de végül nem került piaci forgalomba az eszköz, így az Apple iPad győzedelmeskedett a kategóriában. 

Most az a hír járja, hogy a Microsoft egy másik hasonló eszközzel készül, kocepció szintjén mindenképp.

Nem hagyják magukat

Az összehajtható tablet kódneve Andromeda, ami Windows 10-zel a fedélzetén érkezhet, tekintve, hogy a Windows Phone csillaga leáldozott. Azonban nem ilyen egyszerű a kép, hiszen korábban is lehetett hallani, hogy a Microsoft ARM architektúrára is szeretné eljuttatni a Windowst.

Ennek egyrészről az az oka, hogy az ARM architektúrás chipsetek ereje nagyot fejlődött az utóbbi években, és az okostelefonokban rejlő teljesítmény eléri a notebookok szintjét. Másrészt pedig így olyan olcsó Windows 10-es megoldások kerülhetnének piacra, amelyek használhatóságot kínálnának elérhetőbb áron.

Telefonálásra alkalmas notebook

A mai világhoz igazodva minden, és még több is lehet a készülő eszközben. A telefonálási képességek ellenére nem egy okostelefon lesz, de notebooknak sem nevezhetjük, habár a toll és az írás lesz a legfőbb funkciója. Ez inkább egy valódi AiO (All in One-Minden egyben) eszköz lesz, amely mind a tabletek, mind a notebookok előnyeit igyekszik kombinálni.