MEGOSZTÁS

A tajvani HTC szépen nevelgeti a U szériát, aminek két új tagja is bemutatkozott a mai napon.

Elég jól érezhető az a változás, amely mentén a HTC a korábbi, főleg egyedi szoftveres megoldásokra, kezelőfelületekre épülő stratégiája a tiszta Android felé halad. Már a csúcskészülékként piacra dobott U11 is ezt az irányt képviselte, és ez a folyamat a két variánssal most még inkább kiteljesedik.

Korai találka sokszemközt

A hivatalos bemutató előtt egy héttel a HTC regionális képviselői szűk körben megmutatták nekünk a telefonokat, ahol a gyártó kollégái nem egyszer az egyébként már nem létező Nexus vonalat emlegették. Azt mindenki tudja, hogy mára a Google számára a Pixel jelenti a hardveres kiteljesedést (amibe nem mellesleg a HTC-nek is komoly szerepe van), de a tajvaniak ugyanakkor érzik, hogy van egy űr, amit érdemes a Nexus által képviselt értékekkel feltölteni (ez pl. 3 éven át a havi patcheket, 2 évig pedig garantált főverzió frissítést jelent).

HTC U11+ mindenféle szögből

A bemutatón az is hangsúlyos mondanivaló volt, hogy az U11+ nem csak egy rókabőr jellegű lehúzás akar lenni, amit a piaci szereplők előszeretettel alkalmaznak, hanem itt tényleg meghallgatták a felhasználók igényeit. Én ezt készséggel el is hiszem, így fussuk is át, hogy melyek az új, frissített/ráncfelvarrott/modernizált telefon főbb újdonságai:

  • Az elnevezés már sugallja, hogy az U11+ 6 colos (18:9 képaránnyal), Super LCD panelt kapott Gorilla Glass 5 védelemmel,
  • ez a dizájnra is kihatott, mivel alig van káva a panel körül, plusz az ujjlenyomat szenzor a hátlapra szorult,
  • az U11+ értelemszerűen valamivel nagyobb és nehezebb is az elődmodellnél,
    egy sokkal masszívabb, 3930 mAh-s akku került bele a korábbi 3000-es után,
  • a hátlapi kamera változatlan (egy darab, 12 megapixeles objektív, OIS), az elülső lencse azonban 16 helyett 8 megapixeles lett,
  • végül említhető különbség, hogy az ellenállósági szabvány IP67-ről IP68-ra nőtt.
Kézben a HTC U11+

Élőben az U11+ nagyon kellemes fogású, gyors reagálású darabnak tűnt, hiszen belül továbbra is a Snapdragon 835 chipset dolgozik 4GB/64GB, vagy 6GB/128GB-os kivitelben modelltől függően. Az Edge Sense, azaz a telefon oldalának megszorítására aktiválódó funkció szintén megvan, ami mellé megjött az Edge Launcher, ami gyors elérést biztosít az előre beállított alkalmazásokhoz. Szóval minden egy kicsi szebb, gyorsabb, jobb, ami mellé kellemes plusz az extra, átlátszó hátlapos verzió, ami persze csak félig-meddig áttetsző, de az NFC antenna tekercsét így is jól ki lehet venni, íme:

Életrevaló darab

A bemutató másik szereplője a már nem annyira elegáns és egyedi, de így is korrektül összerakott U11 Life. Az Android One feliratot viselő darab 5,2 colos, full HD felbontású kijelzője, a Snapdragon 630, illetve a 3GB/32GB alkalmazása, a 16 megapixeles hátlapi kamerája (f2.0) önmagában egy erős felső középkategóriát mutat. Viszont az külön nyeri, hogy a 130 ezer forintos árba a nagy testvér Edge Sense technológiája, és az IP67-es védelem is beletartozik, ami valóban kellemes meglepetés.

Előtérben az U11+, mögötte a Life

Ez utóbbi, azaz a HTC U11 Life november közepe környékén érkezik a boltokba, míg a nagyvadra, az U11+-ra decemberig kell várni, és akkor majd az eredeti modellnél valamivel többet, 265 ezer forintos kell kifizetni a független verzióért.

HTC U11 Life egy hivatalos fotón