MEGOSZTÁS

Korábban is írtunk róla, hogy készül a Razer játékosoknak szánt mobilja, most pedig már végleges specifikációkkal és termékfotókkal szolgálhatunk, mivel hivatalosan is bemutatták ezt a különleges okostelefont.

A telefon sztorija ez év januárjában indult, amikor a gamer hardvereiről, kiegészítőiről jól ismert Razer megvásárolt a Nextbit nevű gyártót. Ez a kis cég a még korábban egy Kickstarter kampány formájában útjára indított Robin okostelefonról lehet ismert, ami egyedi dizájnt és „mindent a felhőbe” termék stratégiát kapott. Így talán már érthető, hogy a most bemutatott Razer Phone formái miért annyira ismerősek.

Feketébe öltözött és izmosodott

A dizájn persze itt másodlagos, hiszen ez a telefon elsősorban a tiszta teljesítményről szól. Ennek felel meg például a brutális, 5,72 colos, 1440 × 2560 képpont felbontású IGZO panel, ami 120 Hz-es frissítéssel jeleníti meg a képeket. Az előlapon díszeleg még két, THX minősítéssel ellátott Dolby ATMOS hangszóró, illetve egy 8 megapixeles selfie kamera.

Az elsődleges kamerákkal sem spóroltak, a hátlapra rögtön kettő kerül. Egyikük 12 megapixeles széles látószögű (f1.75), a másik pedig 13 megapixeles “zoom-kamera” (f2.6). Az akkumulátorral sem lesz gondunk, 4000 mAh sokáig elég lesz, de ha mégis kifogynánk a szuflából a Qualcomm Quick Charge 4-gyel gyorsan újratölthető. A 8 GB RAM sem lesz kevés, és elérhető a 4G hívás is.

Játékra és játékosokra hangolva

A készülék a Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform chipsetet kapta meg, ami a 8 GB RAM-mal, illetve a gyors mozgású képek, videók megjelenését még jobban segítő „Ultramotion” technológiával kiegészülve valószínűleg valóban egyedi játékélményt nyújt a felhasználóknak. Említést érdemel még az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, valamint a Type-C USB használata, ami miatt pont azok morognak, akinek szól a Razer Phone.

A telefon az Egyesült Államokban 699 dollárért máris előrendelhető, az európai forgalmazás várhatóan november 17-én indul meg.