MEGOSZTÁS

Érdekes játékgép prototípusa került nemrég reflektorfénybe, ami első pillantásra úgy fest, mintha egy táblagépet kereszteztek volna a Nintendo Switch konzollal.

A végeredmény valószínűleg tudatos tervezés eredménye, hiszen a fejlesztő Vastking kínai, ahol elég rugalmasan kezelik a szabadalmi kérdéseket.

A kreatív újraértelmezés iskolapéldája

A készülék alapvetően egy közepes jellemzőkkel rendelkező táblagép, de a szélső élekre leválasztható kontrollerek kerültek. A 8 hüvelykes, full HD (1920×1080) kijelzővel szerelt masina burkolata alatt egy Intel Apollo Lake CPU dolgozik legfeljebb 6 GB RAM társaságában. Az adatok tárolására 32 GB (bővíthető) tárhelyet kínál a gyártó és szükség esetén egy nagyobb/gyorsabb SSD is a házba gyömöszölhető.

A Vastking G800 kontrollere teljes egészében a Nintendo megoldását (Joy-Con) másolja idézi. Az irányító egységek lekapcsolva, vezeték nélkül is használhatók. A Windows 10 operációs rendszert futtató gép felső élére USB-C és USB 3.0 konnektorok, valamint microHDMI és jack csatlakozó került. A kínálatot két megapixeles kamera és egy 3400 mAh akkumulátor egészíti ki.

A készülék várható ára nem ismert, egyelőre a fejlesztő partnert keres a sorozatgyártáshoz és a forgalmazáshoz.