MEGOSZTÁS

A Sony az év elején mutatta meg a nagyvilágnak az Acoustic Surface nevű technológiát, amely forradalmasíthatja a tévékbe integrált hangrendszerek világát.

A megoldás lényege, hogy a hagyományos (külső vagy beépített) hangszórókat elhagyva, egy panelbe épített egységet rezonáltatnak.

A fejlesztők szerint a megoldás előnye, hogy a hangot egészen pontosan képes társítani a képernyőn megjelenő személyekhez vagy objektumokhoz, ami tisztább, részletesebb hangzást biztosít.

A vetélytársak sem tétlenkednek

A megoldás természetesen más gyártókat sem hagyott hidegen, hiszen az egyre vékonyabb, esetenként falra simítható készülékek esetében a technológia további előrelépést jelenthet. A versenytársak közül a Skyworth lépett először, de az LG konszern is alaposan belehúzott a fejlesztésbe. A kínai gyártó már be is mutatta saját elképzelését, míg a dél-koreai vállalat állítólag jövőre készül piacra lépni az újdonsággal.

Az LG megoldása Crystal Sound névre hallgat, amihez már elkezdték gyártani a Crystal Sound Oled elnevezésű kijelzőket, ezekre épülnek majd az elkövetkezendő modellek.