MEGOSZTÁS

Három éve jelent meg a Galaxy Tab Active első változata, így időszerűnek tűnt a modell megújítása.

A tabletet robosztus, ugyanakkor felhasználóbarát kialakítás jellemzi, és főként komolyabb igénybevételnek kitett munkaterületekre szánják. Számos fejlett eszközkezelő megoldást kínál, amelyek mellé többek között biometrikus azonosítás, több ablakos üzemmód, valamint digitális toll támogatás is jár.

Bírja a gyűrődést

A 127,6 × 214,7 × 9,9 milliméteres, 417 grammos készülék igazi vasgyúró, jól viseli a nagy nyomást, szélsőséges hőmérsékletet, rázkódást és ütődéseket. A tablet IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát a por és a víz sem árthat neki, utóbbit legfeljebb másfél méterig tolerálja. Az eszköz kijelzője kesztyűben és nedves kézzel is használható.

Mindent a felhasználókért

Az Active Tab 2 egy nyolc hüvelykes, 1280 × 800 pixel felbontású TFT panelt kapott, amely a mellékelt digitális tollal is kényelmesen használható. Természetesen ez a kiegészítő is víz és porálló, így külső helyszíneken, mostoha körülmények között is bevethető. A burkolat alá egy Exynos 7870 rendszerchip került; a processzor (1,6 GHz) nyolc magot dolgoztat, míg a rendszer 3 GB memóriával gazdálkodhat. Az adatokat 16 GB méretű, bővíthető (microSD) tárhelyre lehet menteni.

A hátlapra egy 8 megapixeles, villanóval megtámogatott, autófókusszal ellátott szenzor került, míg elől egy 5 megapixeles egység tevékenykedik. A készülék hitelesítését beépített ujjlenyomat-szkenner végzi, de az arcfelismerés sem maradt ki a csomagból. Az eszköz AR-támogatást is kapott, amely a gyártó szerint az alkalmazottak képzését segítheti.

Az Android 7.1 rendszert futtató táblagépnek adatkommunikáció tekintetében sem kell szégyenkeznie. Adott a WiFi és Bluetooth (4.2) technológia; megkapjuk a GPS + GLONASS párost, de igény szerint kapható LTE-változat is. A készüléket USB-C csatolófelülettel látták el, akkumulátorból pedig 4450 mAh kapacitású jutott.

A készülék hazai forgalmazása jövő év elején kezdődik, így a pontos fogyasztói ár egyelőre nem ismert.