MEGOSZTÁS

Több, mint egy éve jelentették be a Smach Z játékkonzolt. Eleinte szépen alakultak a dolgok, azonban hamarosan számos nehézséggel kellett megküzdeniük a fejlesztőknek.

A legutóbbi pofon az volt, hogy az egyik potenciális partner visszalépett, de a készítők nem adják fel a küzdelmet és dolgoznak tovább.

Drágább, de erősebb

A megváltozott helyzet több szinten érintette a projektet. Egyes folyamatokat újra kellett tervezni, ráadásként néhány pozitív és kényszerű változás is befolyásolja a készülék jövőjét. Negatívum, hogy a konzol biztosan magasabb áron kerül majd a boltokba, mint ahogyan tervezték. Az áremelést a megnövekedett előállítási költségekkel magyarázza a gyártó, ami valahol hihető, hiszen DRAM és a flash-memória árak az elmúlt esztendőben jócskán emelkedtek.

https://youtu.be/zWtCT9yAAO8

Pozitív változás ezzel szemben, hogy az eredeti platform változik. A betervezett AMD Merlin Falcon RX-421BD SoC helyére a nemrég bemutatott AMD Raven Ridge integrált rendszerekbe szánt változata kerül. Persze az új SoC is emelni fogja az árat, azonban ez olyan változtatás, amiért érdemes kicsit mélyebben a zsebbe nyúlni.

A jelenlegi álláspont szerint az alapgép (8 GB RAM/128 GB tároló) ára 690 dollár körül alakul, míg a Pro változatért (16 GB RAM/256 GB tároló) 890 dollárt kell fizetni. Természetesen a régi támogatók az eredeti áron juthatnak az erősebb masinához, ami a jelenlegi állás szerint jövő tavasszal esedékes.