MEGOSZTÁS

Nem ez az első próbálkozás a kínai Nomu részéről, de míg az eddig bemutatott készülékek mindig elcsúsztak valamin, a T18 típusjelzésű mobil egész vagány lett.

A készülék egy walkie-talkie és okostelefon közös gyermeke, amihez egy duplex hangfrekvenciás távbeszélő is kapcsolható, ami extrém hangos környezetben tehet jó szolgálatot.

A Nomu T18 legkevésbé érdekes része a hardver, ugyanis az Android 7.1 (Nougat) rendszert futtató készülékbe egy nyolc (Cortex A53) magot dolgoztató, MediaTek MT6737T lapka került. A rendszernek 3GB memóriával kell beérnie, míg az adatok 32GB belső tárhelyre menthetők.

Mindent kibír

Az IP68 tanúsítvánnyal rendelkező készülék alumínium-titánium ötvözetből készült. A telefon tekintélyes (55 × 75,7 × 20,3 mm) méretekkel és tömeggel rendelkezik; a 4,7 hüvelykes képernyőt egy harmadik generációs Gorilla Glass védi.

A mobilba épített képrögzítők 8 és 2 megapixeles felbontásra képesek, de az eszközhöz társítható egy harmadik, mikrofonnal ellátott HD kamera is. Nem maradt ki a kínálatból az NFC és OTG; természetesen van WiFi (2,4 – 5 GHz), Bluetooth (4.0) és GLONASS, valamint GPS segíti a tájékozódást. A készülékben egy 5200 mAh akkumulátor lapul.

A Nomu T18 várható kiskereskedelmi ára 330 dollár lesz.