MEGOSZTÁS

A Leica fényképezője egy régimódi külsővel felruházott szerkezet, azonban a burkolat alatt a kornak megfelelő, fejlett elektronika dolgozik.

A Leica CL megjelenésének pontos dátuma és a gép ára egyelőre nem ismert.

A múlt és jelen találkozása

A fényképezőgép 24 megapixeles APS-C szenzort kapott, közvetlenül L bajonettzáras objektívek fogadására alkalmas, de egy átalakító segítségével más megoldások is felszerelhetők. Az érzékenység ISO100 és ISO50000 közötti tartományban állítható; a legkisebb záridő 1/8000 mp (redőnyzár) és 1/25000 mp (elektronikus) lehet.

A gépen egy 1024×768 pixel felbontású elektronikus kereső, valamint egy három hüvelykes LCD képernyő kapott helyet. Egy aprócska kijelző a készülék felső élére is került, ez az aktuális üzemmódot, valamint a rekesz és záridő értékeket mutatja.

A Leica CL-el 10 kép/mp sebesség mellett sorozatfelvételek is készíthetők, ezt a gyorsaságot mechanikus és elektronikus zár esetében is képes tartani. Mozgóképeket legfeljebb UHD (3840×2160) felbontásban (30 kép/mp) tud rögzíteni, de Full HD mellett, már 60 kép/mp sebesség is elérhető. A fényképező beépített WiFi vezérlővel rendelkezik, így iOS és Android rendszerekre készített dedikált alkalmazással, távolról is vezérelhető.