MEGOSZTÁS

30 perc alatt 1 milliárd: várhatóan az összes tavalyi rekord megdől az online kereskedő éjfélig tartó akciójában.

Nem nagyon fordult még elő velem, hogy 7-re érkezzek egy sajtóeseményre, de a mai természeténél fogva megkövetelte ezt. Ez a péntek a Black Friday bűvöletében zajlik, lényegében az összes hazai webshop (működjön az bármilyen területen) november 24-re összpontosította az akciókat, és természetesen így tett a több mint egymillió terméket kínáló Emag is.

Állórajt reggel 7-kor

A cég székházában egy élőben frissülő Dashboard felületén követhettük nyomon, hogy a hazai vásárlókat mennyire sikerült behúzni a már napokkal korábban meghirdetett akciókkal. A startpisztoly 7 óra 11 perckor dördült el, mely időpontot a cég egyébként előre nem kommunikálta, így aki elsőként akart rárepülni a termékekre, annak a reggeli órákban már gép, vagy mobilközelben kellett lennie.

A 7 óra 22 perces állapot az Emag Dashboardja szerint

Amíg az ember nem látja saját szemével a számlálók pörgését, az nehezen tudja elképzelni, hogy milyen elképesztő tempójú vásárlás zajlik országszerte. A nyitás után alig több mint 10 perccel készített fotó szerint e rövid idő alatt 77 millió forint értékű rendelés futott be, közel 1500 terméket adtak el, a speciális ajánlatok közül pedig egy repülőjegy is elkelt. Ezután a tempó nem nagyon lassult, és fél óra alatt a rendelések összértéke elérte az egymilliárd forintot!

Az Emag közölte a két óra utáni adatokat, amelyek közül jöjjenek az érdekesebbek:

  • A rendelések összértéke meghaladta a 2 100 000 000 forintot
  • Több mint 74 000 terméket rendeltek
  • A legnagyobb rendelés Budapestről érkezett, ennek értéke 1 977 550 forint
  • Az egyidejű látogatószám rekordja 184 587 volt
  • A látogatások 62,5 %-a mobileszközről érkezett
  • Több mint 8,6 millió oldalletöltést regisztráltak az eMAG.hu oldalon

A leggyorsabban fogyó termékek:

  • Microsoft Xbox One Slim játékkonzol (500 GB, fehér): a 250 darab 1 percen belül elfogyott
  • Apple iPhone SE kártyafüggetlen mobiltelefon (32 GB, LTE): a 200 darab 2 percen belül elfogyott
  • Asus X751NA-TY023T notebook: a 175 darab 34 másodperc alatt elfogyott

Elsők között a második

Az Emag munkatársai megpróbálták felkeresni az első vásárlót, aki nem szeretett volna nyilatkozni, így végül a sorrendben második vevőt kérdezték meg arról, hogy mit és miért vásárolt a mai reggelen. A nevét nem vállaló, egyébként 40 éves, budapesti nő elmondta, hogy tavaly is kihasználta a Black Friday akciókat, illetve ő volt az ez egyik szerencsés, aki meg tudta venni az 50 ezer forintos Asus notebookot. Tudta, hogy mit akar venni, így a reggele az alkalmazás frissítgetésével telt, mert ezen a felületen keresztül bonyolította a rendelést.

Az Emag információs kijelzőjéből az is kiderült, hogy a játékok, a televíziók, a mobiltelefonok, illetve a háztartási kisgépek voltak a legnépszerűbb termékek a délelőtt folyamán. Ahogy tavaly, idén is lehet autót vásárolni, de újdonságként van aranyérme, szabaduló szoba belépő, plusz közös fitness óra Kiss Virággal (!).

A Black Friday teljes erővel dübörög tehát, amihez mi annyi tanáccsal szolgálnánk, hogy mindeniki óvatosan, felelősen pakolgassa a termékeket a kosárba. Érdemes odafigyelni, hogy milyen oldalakon adja meg az ember a bankkártya adatait, és az akciók mértékével, valódiságával kapcsolatban is szükséges tájékozódni.