MEGOSZTÁS

Mostanában egyre terjednek a külső videokártya házak, számos olyan gyártó akad, akinek kínálatában megtalálható ilyen megoldás.

A világszerte GALAX, míg az európai piacon KFA2 márkanéven forgalmazott kompakt, GeForce GTX 160 grafikus kártyát rejtő ház a PALIT és a SilverStone közös fejlesztése.

Kicsi, de ütős

A 165 x 156,5 x 73 milliméter méretű házba minden komponenst sikerült elhelyezni, egyedül a tápegység szorult a házon kívül. A gyengébb grafikus teljesítményt kínáló asztali gépek és notebookok mellé szánt egységbe egy 145 x 110 milliméteres GeForce GTX 1060-as videokártya került. Ez a változat kereskedelmi forgalomban egyáltalán nem kapható, kifejezetten ehhez a házhoz tervezték. A kártya 1531 MHz alap órajelen (1746 MHz GPU Boost 3.0) működik és 6 GB GDDR5 fedélzeti memóriát dolgoztat.

A VRM és a VRAM optimális üzemi hőmérsékletéről egyedi tervezésű megoldás gondoskodik, ami alumínium bordákkal és két légkavaróval biztosítja a hűvös levegőt. A ház egy 230 wattos külső adapteren keresztül vesz magához energiát; a hátoldalon egy DisplayPort, egy HDMI 2.0b, egy Dual-Link DVI-D és egy Thunderbolt 3 konnektor található.

Az SNPR External Graphics Enclosure elnevezésű eszköz forgalmazása december elejétől várható, induló kiskereskedelmi ára 499 euró lesz.