MEGOSZTÁS

Érdekes játék fejlesztésébe kezdett a német Btf stúdió. A közösségi finanszírozásból megvalósított sci-fi kalandjáték a hatvanas évek Németországába vezeti a gyanútlan kalandorokat.

A játék készítői bevallottan sokat merítettek a Twin Peaks és X-akták sorozatokból, de Ron Gilbert több kalandjátéka (Monkey Island, Thimbleweed Park) is hatással volt a munkára.

Cél a világ megmentése

A játék főhőse egy fiatal tudós. Hans Tannhauser éppen egy lottón nyert európai utazáson vesz részt, ahol gondtalan napokat tervez eltölteni egy eldugott vidéki faluban. Röviddel az érkezése után azonban kellemetlen incidens történik, egy idegen látszólag minden ok nélkül meglovasítja a féltve őrzött fizika tanulmányát.

Emberünk természetesen nem hagyja annyiban a dolgot és a tulajdona után veti magát, azonban hamarosan kiderül, hogy a hidegháborús Németország eme szegletében egy dolgozatnál sokkal több forog kockán. A kalandban szerencsére társa is akad Gretchen Lemke paleontológus személyében.

A Thürerbrook látványvilága egészen megkapó. Minden helyszín kézzel készült, részletes modellek alapján, amit később a fotogrammetria nevű eljárás segítségével gyúrtak össze. A világítás hagyományos lámpák segítségével készült, amit végül digitálisan módosítottak a megfelelő hatás kedvéért. A játék a hagyományos kalandjátékok mechanikáját követi, így sok mászkálás, fejtörők és beszélgetés vár a tíz órás kaland során.