MEGOSZTÁS

A LIGHT nevű cég kamerája az első multi apertúrával rendelkező készülék, amely olyan képminőséget kínál, ami eddig csak a DSLR rendszerek sajátja volt.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek ára az elmúlt évek alatt jelentősen csökkent, így egy szerényebb kivitelű masina, akár százezer forint alatt beszerezhető. A DSLR gépek egyik előnye, hogy rendkívül sokoldalú eszközök hátrányuk, hogy meglehetősen nagy készülékekről van szó.

Forradalmi képalkotás

A LIGHT L16 méretét tekintve nem nagyobb egy okostelefonnál, azonban elképesztő fotókat képes készíteni. A készülék meglehetősen mókásan néz ki, ugyanis összesen tizenhat különböző méretű lencsét és szenzort dolgoztat. A lencséket (öt darab 28 mm-es f/2.0, öt darab 70 mm-es f/2.0 és hat darab 150 mm-es f/2.4 került beépítésre), negyvenöt fokos szögben helyezték el, a fény pedig speciális tükrök segítségével jut el az érzékelőkig.

Hardver és szoftver tökéletes összhangja

A gép egyetlen fénykép elkészítéséhez több lencsét használ, tehát egy témáról tíz vagy több, különböző felvétel készül. Az intelligens szoftver a másodperc tört része alatt kiválasztja, hogy az adott jelenethez milyen szenzorok használhatók, és beállítja a látómezőt. Végezetül az algoritmus az alacsonyabb gyújtótávolságú (28 mm) és magasabb fókusztávolságú (150 mm) képekből egyetlen 52 megapixeles képet rak össze.

Az elkészült felvételek a kamera 256 GB méretű belső tárhelyére kerülnek, de természetesen lehetőség van a fotók külső tárolására és megosztására egyaránt. A LIGHT L16 előre láthatóan jövő év elején kerül forgalomba, mintegy 1700 dolláros áron.