MEGOSZTÁS

A főként elektromos luxuskocsikról ismert Fisker csatlakozott a Hakim Unique Group cégcsoporthoz és önvezető, elektromos városi transzfer kialakítását tervezik.

Ez lehet a városi közlekedés jövője?

A Hakim Unique Group konglomerátum több mint százhatvan olyan vállalatot tömörít, amely valamilyen módon érdekelt az intelligens városinfrastruktúra fejlesztésében. A tanácsadással, fejlett műszaki kutatással, többmódú üzemeltetéssel, integrációval, megvalósítással és működtetéssel a cégcsoport képes biztosítani az intelligens városok működését.

A társulás másik résztvevője a Fisker vállalat nemrég jelentette be, hogy rendkívül jól haladnak a saját járművek (többek között az EMotion luxus szedán) fejlesztésével. Henrik Fisker szerint a technológia készen áll arra, hogy része legyen a jövő intelligens városainak. A megállapodás értelmében a “Fisker Orbit” projektben a technológiai fejlesztésért és a terméktervezésért az autógyár lesz felelős, míg a Hakim Unique Group feladata lesz a marketing és a működés feltételeinek megteremtése.

A projekt kapcsán túl sok részlet még nem került napvilágra, egyetlen helyszínt sem említettek még az érintettek, mindössze annyit lehet tudni, hogy jövő év végén be szeretnék indítani az első transzfert.