MEGOSZTÁS

Évek óta megy a huzavona a kijelzőbe integrálható ujjlenyomat-olvasó technológiák körül, többen szerettek volna elsőként célba érni, azonban a befutóra eddig várni kellett.

Pontos, gyors és biztonságos

A Synaptics megoldása éppen időben érkezett, ugyanis az egyre vékonyabb keretek miatt már alig maradt hely az előlapi szenzoroknak. A hátoldali érzékelők persze hellyel-közel pontosan dolgoznak, azonban ezek használata korántsem kényelmes.

A Synaptics Clear ID FS9500 ujjlenyomat-olvasó szenzora a gyártó szerint gyorsabb, mint az arcfelismerésre építő megoldások, ráadásul vizes kézzel és szélsőséges körülmények között is működik. Arról ugyan nem szól a fáma, milyen vastag üvegen képes „átlátni” az érzékelő, de a gyártó nem aggódik emiatt. A hasonló technológián persze mások (pl. a Qualcomm) is dolgoznak, azonban kaliforniai vállalat komoly lépéselőnyben van, hiszen szerződések birtokában már a gyártást is elkezdte.

Az új szenzor bármilyen szögből pontos leképezésre képes, ezen felül biztonsági szempontból is szerencsésebb megoldásnak tűnik, hiszen a SentryPoint technológiát használva több lépcsős azonosítást tesz lehetővé. A Synaptics Clear ID FS9500 feltehetően a jövő év első felében debütál, de kis szerencsével már a CES 2018 rendezvényen is ízelítőt kaphatunk belőle.