MEGOSZTÁS

A kínai Huami nem először próbálkozik ilyesmivel – többek között a Xiaomival ápol jó kapcsolatot. Legújabb eszközük tetszetős külsővel és megújult, kibővített funkciókkal támad, ráadásként víz alatt is működik.

Strapabíró mindenes

Az óra szénszállal erősített, polikarbonát házat kapott, amit rozsdamentes acél, csiszolt zafírüveg és kerámia felhasználásával igyekeztek ellenállóvá, valamint vonzóvá tenni. 1,34 hüvelykes kerek kijelzővel szerelték, amit érintéssel illetve az oldalán elhelyezett gombok segítségével lehet vezérelni.

Az Amazfit Pace 2 (máshol Stratos) névre keresztelt eszköz burkolata alatt egy 1,2 GHz-es órajelen ketyegő, kétmagos processzor dolgozik, ami mellett 512 MB RAM teljesít szolgálatot. A készülék GPS és GLONASS műholdakkal képes kommunikálni; kapunk pulzusmérőt, gyorsulásmérőt, giroszkópot, iránytűt, légnyomásmérőt és persze a kijelző fényerejét szabályozó fénymérőt.

A készülék iOS és Android eszközökkel egyaránt használható, egy dedikált alkalmazás segítségével számos hasznos funkciót (pl. aktivitáskövetés, bejövő hívások kezelése, értesítések) kínál. Az eszköz Ázsiában már bemutatkozott, s a hírek szerint a nemzetközi forgalmazás is a küszöbön áll.