MEGOSZTÁS

Az iiyama a világ egyik vezető monitor gyártója. A japán vállalat szerint a hatékonyság, teljesítmény és a megbízhatóság kulcsfontosságú a sikerhez, mindezt egy új FreeSync kompatibilis monitorral igyekeztek demonstrálni.

Nem rossz, de messze az igazi csúcs

A G-Masters sorozatot erősítő készüléket 31,5 hüvelykes, ívelt panellel szerelték. A készülék támogatja a FreeSync technológiát, kellemesen széles betekintési szöget és 144 Hz-es frissítést kínál, azonban a kijelző felbontása mindössze 1920×1080 képpont.

Szerencsére a monitort inkább távoli használatra (pl. konzolok mellé) tervezték, így jó esetben nem kerülünk olyan közel hozzá, hogy a visszafogott felbontás zavaró legyen. A készülék 400 cd/m² fénysűrűséget, három ezredmásodperc válaszidőt és 3000:1 kontrasztarányt kínál, mindezt sRGB színtér támogatással.

A kicsit furcsa állvány formabontó, ami sajnos a funkcionalitás rovására ment, ugyanis a fix kialakítás miatt a monitor magasságában nem állítható. Persze a hátoldalon található VESA rögzítő furatok használatával, valamint kis plusz kiadás és barkácsolás árán, falon is elhelyezhető a monitor.

A monitor 2x2W teljesítményű hangszórót kapott. A külső eszközök HDMI 1.4, DisplayPort 1.2a-, DVI és VGA konnektorok segítségével társíthatók, kapunk 3,5 mm-es aljzatokat, ugyanakkor az USB-csatlakozó kizárólag töltésre alkalmas. A készülék hivatalos ára egyelőre nem ismert.