MEGOSZTÁS

Tudományosan bizonyított tény, hogy különböző légzési technikákat alkalmazva felgyorsítható az elalvási folyamat. A Somnox vállalat készüléke puha tapintású, lélegzik és még altatódalokat is énekel.

Régen volt annyira aktuális probléma az alvászavar, vagy álmatlanság, mint mostanában. Némileg ironikus, hogy gyakran a technológiai eszközök, telefonok, kijelzők túlzott használatából fakadó problémára éppen egy vezeték nélküli, lélegzést szimuláló készülék adhat megoldást.

Felejtsd el a bárányok számolását

Bár a megoldás elsőre kifejezetten bizarrnak tűnhet, számos kutatás bizonyítja, hogy a megfelelő légzési ritmus csökkenti a stresszt és segít elaludni. Az autonóm idegrendszer két, nagyobb területre osztható. A paraszimpatikus rendszer általánosságban a szervezet életének mindennapos fenntartását szolgálja; míg a szimpatikus idegrendszer vészhelyzetben aktiválódik.

Az eszköz olyan ritmust diktál, amihez igazodva meditációs állapot idézhető elő, ami segít megnyugodni és elaludni. Az eszköz mellé dedikált alkalmazást is készítettek, amely különböző profilokat kínál, így a készülék teljesen személyre szabható. A párnában egy hangsugárzó is helyet kapott, amelyen keresztül különböző hanghatásokat játszhatók le.

Az eszköz Bluetooth 4.0 kapcsolatot használ; a beépített akkumulátor napi 2,5 óra folyamatos használatot biztosít. A memóriahab burkolattal rendelkező készüléket mosható szövettel látták el. A készülék a gyártó honlapján keresztül rendelhető meg.