MEGOSZTÁS

A Zenfone Max Plus alig egy hónapja mutatkozott be, azonban az európai forgalmazás eddig váratott magára. A középkategóriás mobil várhatóan hazánkban is felkerül a boltok polcaira.

Kellemes külső, megbízható belső

Az Asus készüléke 5,7 hüvelykes kijelzőt kapott, amely 1080p felbontással dolgozik. Az alumíniumötvözetből készített burkolat alá egy nyolcmagos MediaTek MT6750T lapka és Mali-T860 MP2 GPU került, a rendszer 3/4 GB memóriával gazdálkodhat, míg az adatok 32/64 GB méretű helyen tárolhatók, utóbbi legfeljebb 256 GB-os kártyával bővíthető.

Képalkotó egységből hármat kapunk: előre egy széles látószögű (140 fokos), 16 megapixeles szenzort pakoltak, míg a hátoldalon egy 16+8 megapixeles lencsét dolgoztató, kettős megoldás kapott helyet. Extra piros pont, hogy a segédkamera 120 fokos optikát kapott.

A telefon egyelőre hetes Androidot futtat, azonban szoftveresen akad néhány extra; a ZenMotion, PowerMaster, ZenUI Safeguard és PixelMaster jó szolgálatot tehet a mindennapok során.

Adatkapcsolat terén 4G LTE hálózati modem, Bluetooth 4.0 modul, 802.11 a/b/g/n WLAN és Wi-Fi Direct áll rendelkezésre; kapunk A-GPS (GLONASS) vevőt és FM rádiót is. A készülékbe kifejezetten izmos telep (4300 mAh) került, ami kíméletes használat mellett egy teljes napig bírja etetés nélkül.

Az ASUS Zenfone Max Plus (M1) ajánlott kiskereskedelmi árát 300 euróban határozták meg.