MEGOSZTÁS

Egyre több automatizált vagy alkalmazások vezérelte eszköz létezik, ami megkönnyíti a mindennapi életet. De hol van az előírva, hogy ezek csupán az emberek kényelmét szolgálhatják? Mi lesz a kutyák, vagy a cicák kényelmével?

Kedvencek pihenője

Vannak emberek, akik szívesen osztják meg életterüket kedvencükkel, aki számára igyekeznek kényelmes környezetet biztosítani. A Petrics hosszú évek óta foglalkozik állat egészségügyi tanácsadással, élelmezéssel, valamint különböző kiegészítők gyártásával.

A vállalat nemrég bemutatta a világelső fejlesztését, egy kutyák és macskák igényeihez igazított okosmatracot. A fekhely beépített hőszabályozással igyekszik, ideális környezetet biztosítani a kedvencek számára, ezen felül monitorozza az állatok tömegét, figyeli a pihenésre fordított időt, s az aktivitási szakaszokat. A matrac, egy szenzorokkal ellátott nyakörv jeleit veszi, ami egy dedikált alkalmazáshoz kapcsolódik. A bejövő adatok alapján az applikáció élelmezési tanácsokkal szolgál, s akár egyes betegségekre is képes felhívni a figyelmet.

Az okosfekhely a CES2018 alkalmával vehető jobban szemügyre, utána a gyártó egy közösségi kampányt is tervez a népszerűsítésre.