MEGOSZTÁS

Az Oppo A83 a középkategóriában igyekszik helytállni, amire a jellemzők alapján egész jó esélye van, egyedül a biometrikus azonosító hiányzik a kínálatból.

A készülék 5,7 hüvelykes, IPS technológiával dolgozó kijelzőt kapott, aminek felbontása 1440 × 720 pixel. A széles betekintési szöget, valamint kellemes fényerőt biztosító panelt egészen vékony keretek közé illesztették.

A burkolat alatt az infók szerint egy Helio P23 chipset lapul, ami egy Mali-G71 MP2 grafikus vezérlő társaságában dolgozik. A rendszer számára 4GB RAM került kiosztásra, míg az adattároló 32GB méretű; utóbbi legfeljebb 256GB-os memóriakártyával bővíthető.

Ujjlenyomat-szkenner helyett arcfelismerés

A készülék előlapjára egy mesterséges intelligenciával megtámogatott 8 megapixeles szenzor került. A telefon arcfelismerő egységet kapott, amely valószínűleg az ujjlenyomat-szkenner hiányát hivatott enyhíteni. Az algoritmus sebessége (0,18 mp) meggyőző, pontossága csak a visszajelzések után értékelhető. A hátlapi kamera 13 megapixeles felbontásra képes, PDAF-támogatással bír és a villanónak köszönhetően sötétben is használhatónak ígérkezik.

A telefon a ColorOS 3.2 grafikus interfésszel megbolondított Android 7.1 rendszert használ. A 802.11 a/b/g/n szabványt használó Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul és A-GPS vevő mellé kapunk FM rádiót és 4G LTE hálózati modemet. A készülékbe 3180 mAh telep került, így az üzemidő várhatóan nem lesz túl masszív, de mindezek ellenére a telefon kifejezetten vállalható darab.

Az eszköz forgalmazása még a héten elkezdődik, kiskereskedelmi ára várhatóan 210-220 dollár körül alakul majd.