MEGOSZTÁS

Az OTTO nevű cég főként okosotthonokba szánt zárszerkezetek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, ám nemrég rendesen kirántották a vállalat lába alól a szőnyeget.

Nincs pénz, nincs üzlet

Történt ugyanis, hogy tavaly egy olyan akvizíciós megállapodást kötöttek, amelynek értelmében csak korlátozott mértékben vehettek részt közösségi által finanszírozott projektekben. Az ügylet azonban a vevő visszalépése miatt meghiúsult… a cégnek pedig nem maradt elég tőkéje.

A vállalat tavaly nyáron mutatta be OTTO Lock elnevezésű intelligens szerkezetét, amely egy dedikált alkalmazásra támaszkodó zár. A hagyományos méretű zár kombinált reteszelést használ, beépített WiFi kapcsolattal rendelkezik, így kommunikál az alkalmazással. A gyártó Amazon Alexa, Google Assistant és Apple HomeKit támogatással is ellátta a rendszert, aminek első példányait már szállítani kellett volna.

A készülék 699 dollárba kerül, ami háromszorosa a piacon kapható zárak költségének. A magas ár miatt a vártnál sokkal kevesebb előrendelést sikerült gyűjteni, így sürgősen tőkebiztos partner után kellett nézni. Utóbbi akció azonban nem várt eredményt hozott, így a cégnek most gyorsan ki kell találnia valamit.