MEGOSZTÁS

Az együttműködés célja, hogy az LG és a HERE közösen dolgozza ki a telematikai megoldások következő generációját, amely az önvezető járművek működtetését segíti.

Biztonság mindenek felett

A megállapodás értelmében a felek teljesen önvezető járművek működéséhez szükséges, erőteljes és biztonságos adatkommunikációs központokkal kívánják segíteni az autógyártókat.

Az LG a fejlett telematikai (telekommunikációt és az informatikát egyesítő iparág) technológiát szállítja, míg a HERE a nagy pontosságú térképadatokat és helymeghatározási szolgáltatásokat biztosítja.

A HERE Technologies a globális autóipar egyik vezető térképadat- és helymeghatározási szolgáltatójának számító vállalat és a Nokia készülékek miatt sokak számára valószínűleg ismerősen cseng a neve.

A társaság az autógyártókkal szorosan együttműködve dolgozik a HD Live Map elnevezésű, felhő alapú térképszolgáltatáson. A megoldás képes azonosítani az utak és környezetük jellemzőit, köztük a sáv-felfestéseket, különböző táblákat, gyalogátkelőket és a jelzőlámpákat.

A közös megoldás lényege, hogy a forgalomban résztvevő járművek és a környezet szolgáltatta adatok a felhőbe továbbítva kerülnek elemzésre, azokból pedig a telematikai rendszer személyre szabott vezetési és közlekedési információkat szolgáltat. Az autonóm járművek biztonságos és hatékony működéséhez tehát komoly adatforrásra és stabil kommunikációs technológiákra van szükség, amit az együttműködő felek közösen kívánnak tökéletesíteni.