MEGOSZTÁS

A Moto Z okostelefonok számtalan kiegészítővel bővíthetők. Ezek között található saját fejlesztés, de szép számmal vannak külsős vállalatok által összerakott bővítmények is.

Extra fizikai billentyűzet

A Slider Keyboard Moto Mod (200 USD) névre keresztelt billentyűzetet a Livermorium fejlesztette, ahogy az elnevezésből sejthető, egy előcsúsztatható eszközről van szó. A QWERTY billentyűzet használaton kívül a telefon mögött rejtőzik, innen húzható elő szükség esetén.

Az arany, fekete és fehér színben elérhető eszköz öt sorban elhelyezett gombokat kínál, amiket háttérvilágítással is elláttak, így sötétben is kényelmes a használata. A billentyűzet kétféle változatban készült; az alap verzióban egy 1700 mAh akkumulátor is helyet kapott (ez akár tizenöt órányi extra energiát is képes biztosítani), míg a Lite változatból ez kimaradt.

Hordozható egészségügyi állomás

A Vital Moto Mod (400 USD) azok számára lehet érdekes, akik szeretik napi szinten ellenőrzésük alatt tartani az egészségi állapotukat. A vezeték nélkül kommunikáló eszköz öt különböző területet vizsgál: a vérnyomás, pulzus, véroxigén, légzésszám és testhőmérséklet ellenőrzése csupán néhány percet vesz igénybe.

A beérkező adatokat egy dedikált alkalmazás naplózza, aminek segítségével bármikor visszakereshetők az értékek. Amennyiben az eszköz rendellenességet észlel, figyelmeztetést küld a felhasználónak, ráadásként az alkalmazás több felhasználót is nyilván tud tartani, így akár az egész család használhatja.