MEGOSZTÁS

A Blocks projekt három évvel ezelőtt kezdődött, amelynek első darabjait azonban csak tavaly szeptemberben kezdték postázni az előrendelőknek.

Szabadon választott kiegészítőkkel

A készülék három elemből áll. Adott az elektronikát rejtő óratest és az egyforma darabokból álló szíj; utóbbihoz kapcsolhatók a különböző funkciót kínáló modulok. Az órában egy MT6580M lapka dolgozik, a kijelző 1,39 hüvelykes AMOLED technológiát használó darab. A készülékben egy mikrofon, valamint egy hangszóró is helyet kapott, tehát telefonálásra is alkalmas.

Az óra érdekessége, hogy a szíj darabjait ki lehet cserélni különböző bővítményekre. Egyelőre hat modul érhető el: van extra akkumulátor, környezeti szenzorokat rejtő darab, GPS, LED lámpa, pulzusmérő sportoláshoz, de egy multi-funkciós elemet is kapunk.

A jelenlegi kínálat persze a legtöbb okosórában megtalálható, de az ígéretek szerint később sokkal specifikusabb egységek is lesznek. A készülék módosított Android rendszert futtat, gyorsan és pontosan teszi a dolgát. A Blocks karóra 260 dollárba kerül, míg az egyes modulok kezdetben 35 dollár ellenében szerezhetők be.