MEGOSZTÁS

A Nokia Sleep részletes áttekintést ad az alvási szakaszokról, így mérsékelhetők azok a tényezők, amelyek megzavarják a nyugalmat.

A nyugodt éjszakai pihenésre sok minden lehet hatással, ezeket pontos adatok hiányában képtelenség befolyásolni.

Az alvás szakértője

Az alvás 90-120 perces alvásciklusokból épül fel, melyek négyszer-ötször ismétlődnek egy éjszaka folyamán. A ciklusokon belül NREM (szemmozgás nélküli) és a REM (gyors szemmozgásos) alvás váltakozik, ráadásul az alvás szerkezete és mennyisége az életkorral együtt változik. Az alvásfázisok ideális esetben mindig ugyanabban a sorrendben követik egymást, amennyiben mégsem, az hatással van az egészségre és életminőségre.

A Nokia Sleep alvásfigyelő egy dedikált alkalmazással összekötött érzékelő, amit egyszerűen a lepedő vagy matrac alá kell csúsztatni. A szenzor számtalan jellemzőt felügyel (szívritmust, lélegzést, izmok állapotát és tevékenységét, vérnyomást, sőt, még a horkolást is feljegyzi), így reggel részletes kimutatással szolgálhat az éjszakáról.

Az alkalmazás képes elemezni az adatokat, s azok szerint javaslatokat tesz az alvás rutinjának változtatására. A Nokia Sleep ezen felül előre beállított séma alapján képes vezérelni az IFTT-kompatibilis (if this then that) eszközöket, okosotthon ökoszisztémát alakítva ki.