MEGOSZTÁS

A tajvani HTC legújabb készüléke dupla előlapi kamerával, korábban megismert kényelmi funkciókkal és megbízható, erős hardverrel igyekszik meggyőzni a felhasználókat.

Régebbi, de erős a hardver

A HTC U11 EYEs hat hüvelykes (1080 × 2160 pixel) Super LCD3 panelt kapott, a kijelző 18:9 képaránnyal rendelkezik. Az igényesen megmunkált burkolat alatt egy Snapdragon 652 chipset lakik, a rendszernek 4 GB memória jutott, míg az adatok 64 GB-os (második SIM terhére bővíthető) tárhelyre kerülhetnek.

A hátlapon egy 12 megapixeles, UltraPixel 3 szenzorral, f/1,7 apertúrájú lencsével, optikai kép stabilizátorral és dupla LED villanóval megtámogatott kamera található. Az előlapra két 5 megapixeles szenzort dolgoztató objektív jutott, amely a szoftveres megoldások (portré, AR) mellett az arcalapú azonosításban is szerepet játszik. A telefon megörökölte az Edge Sense funkciót, így ismét lehet markolászva vezérelni a készüléket, míg az energiát egy 3930 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

A gyártó újdonságáért előre láthatóan tizenötezer tajvani dollárt kérnek majd, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy hazánkba kerül-e belőle.