MEGOSZTÁS

A Panasonic bemutatta új, tükör nélküli cserélhető objektívvel ellátott fényképezőgépét, amely elégtelen fényviszonyok között is kitűnő minőségre képes, legyen szó álló vagy mozgóképről.

Mozgóképek mágusa

A GH5S a világ első olyan digitális tükör nélküli fényképezőgépe, amely 4K 60p/50p felbontással képes videót rögzíteni. Az újdonsággal természetesen fotózni is lehet, de a nagy érzékenységű szenzor miatt ez a funkció most kevésbé érdekes. A készülék Dual Native ISO technológiát használ és Venus Engine képfeldolgozóval megtámogatott képérzékelővel rendelkezik, ami a széles formátumok esetében is azonos látószöget biztosít.

A gép alapérzékenysége (ISO160) lefelé és felfelé is módosítható. A nagyobb érzékenység biztosításához külön áramköröket alkalmaztak, amely jelentősen csökkenti a képzajt. Mozgóképek Cinema 4K módban és Full HD felbontással egyaránt készíthetők; előbbi esetében 60 fps a maximális frissítés, míg utóbbinál az érték legfeljebb 240 fps lehet. Az elkészült videók különböző formátumban és tömörítéssel menthetők, az előre telepített V-logL lehetőség megkönnyítheti az utómunkát. A kiváló képminőség mellé a hangok minőségére is odafigyelt a gyártó. A készüléken a sztereó mikrofon mellett egy zajmikrofon is helyet kapott, ami a mechanikai zajokat hivatott szűrni.

A gép első és hátsó váza magnézium-öntvényből készült, ezért nagyszerűen ellenáll a pornak és a nedvességnek, ráadásként a zordabb (-10 Celsius fokig) körülmények között is használható. A megújított hőelvezetés lehetőséget biztosít korlátlan hosszú videofelvétel készítésére anélkül, hogy túlmelegedéstől kellene tartani.

A Panasonic GH5S-t érdemes minél hamarabb előrendelni, ugyanis aki január 31-ig ezt megteszi, majd a vásárlást követően március 31-ig regisztrálja terméket, kiterjesztett 5 éves garanciával lehet gazdagabb.