MEGOSZTÁS

A Jamboxx Pro egy nagyon érdekes MIDI kontroller, ami kicsit a szájharmonikára hasonlít, de a digitális vezérlés miatt annál komplexebb megszólalásra képes.

A kreativitás szabadsága

A hangszert levegő segítségével lehet megszólaltatni. A levegő egy speciális szenzoron áramlik keresztül, amely a csutora aktuális pozíciójának megfelelő hangot szólaltatja meg a hozzárendelt kromatikus skálán. A készülék oldalán található modulációs kerék lehetővé teszi az oktávok közötti váltást, illetve a különböző effektek használatát.

A programozása a Jamboxx ProSuite szoftver segítségével történik. A képernyőn megjelenő dinamikus billentyűzet azonnali vizuális visszajelzést biztosít. Számtalan hangszer közül lehet válogatni, akár teljes zenekar is megszólaltatható az eszközzel. A vezérlő a legnépszerűbb DAW (Ableton Live, Reaper, Reason) szoftverekkel is társítható és könnyen integrálható stúdiókörnyezetbe.

Az eszköz állványra is telepíthető, így olyanok számára is szórakozást biztosít, akik valamilyen fizikai károsodás miatt a hagyományos hangszereket nem tudják használni. A fejlesztők létrehoztak, egy Sponsored Artist programot, aminek részletei a csapat honlapján találhatók. A Jamboxx Pro kiskereskedelmi ára 399 dollár.