MEGOSZTÁS

Nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd, de kétségtelen ötletes kiegészítők várhatók tavasszal a Nintendo Switch nevű, sikeres konzoljához.

A készítők a felhasználók kézügyességére és gyermeki játékosságára építenek.

Vágd ki, hajtogasd össze és játssz!

A Nintendo Labo egyszerű, előre megrajzolt és kivágható kartonelemeket biztosít, amikből különböző tárgyakat, térbeli formákat lehet kialakítani. A japán vállalat mindig nyíltan elkötelezte magát a családbarát szórakoztatás mellett, ugyanakkor egyelőre kérdés, mennyire engedi el a felhasználók kezét.

Az összerakott tárgyakhoz szoftvert is mellékelnek, amelyek segítségével interaktívvá tehetők az alkotások. A zongora valóban alkalmas egyszerűbb dallamok megszólaltatására; a gázpedál autós-motoros játékokban használható, míg a horgászbottal pecázni lehet. Miután a játékok kartonból készülnek, azokat mindenki kedvére színezheti, egyedi külsőt kölcsönözve ezzel a modelleknek.

Az Switch kiterjesztésként is értelmezhető újdonság április 20-án kerül a boltokba kétféle csomagban. A Variety Kit (70 dollár) több játékot tartalmaz, míg a Robot Kit (80 dollár) kizárólag robotos alkotásokat kínál.