MEGOSZTÁS

A gépet a FinePix XP120 utódjának szánja a Fuji: méretben és tudásban alig változott, ugyanakkor a vezeték nélküli kapcsolat számos új lehetőséget biztosít.

Könnyen kezelhető, kompakt kisgép

A FinePix XP130 fényképezőgép 16,4 megapixeles BSI CMOS szenzorral és rejtett kialakítású objektívvel rendelkezik. Az optikai képstabilizáló mechanizmus még elégtelen fényviszonyok között is éles képeket biztosít. A kamera rendkívül sokoldalú, izgalmas funkciókat (akciókamera, time lapse, cinemagraph, mozgó panoráma) kínál, mozgóképeket FullHD felbontásban képes rögzíteni.

A masszív felépítésű, kompakt kialakítású eszköz húsz méterig vízálló, ezen felül bírja az ütődéseket, elviseli a port és a téli fagyot. A 3 hüvelykes LCD kijelző fényvisszaverő bevonattal rendelkezik, így erős fényben vagy víz alatt is jól látható. A vezérléshez szükséges tárcsák szükség esetén kesztyűben is használhatók.

A fényképező LAN és Bluetooth kapcsolattal rendelkezik: utóbbi azonnali átvitelt biztosít a telefonokkal vagy táblagépekkel. A technológia szinkronizálja az idő- és helyinformációkat, csatolja a képeket, de azonnali (INSTAX Share) nyomtatás lehetőségét is felkínálja. Fujifilm FinePix XP130 forgalmazása márciusban kezdődik, várható ára 230 dollár lesz.