MEGOSZTÁS

Elon Musk még decemberben közölte, hogy amennyiben egyik cége, a The Boring Company sikeresen értékesít 50 ezer reklámsapkát, elkészít egy működő lángszórót.

Viccnek talán kicsit durva

A kampány szemmel láthatóan sikeres volt, ugyanis a vállalat hivatalos oldalán megjelent a kérdéses eszköz, aminek láttán sokan a szívükhöz kaptak. A lángszóró, ahogy egy bemutató is megerősíti, igencsak működőképes. Elon Musk szerint a „fegyver” forgalmazásának semmi akadálya, ugyanis a lángcsóva nem haladja meg az Egyesült Államokban (ATF által) előírt három métert.

Úgy tűnik azonban, nem mindenki veszi ennyire lazán a történetet. Miguel Santiago kaliforniai politikus a Twitteren tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza a lángszóró forgalmazását az államban. A politikus szerint Musk visszaélt az állam és Los Angeles város bizalmával, szerinte a lángszóró szabad forgalmazása komoly veszélyeket tartogat.

A The Boring Company eddig öt millió dollár értékben vett fel előrendelést az eszközre, ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy a törvények betartása mellett értékesíthető-e ilyen szerkezet. A történetnek kétségkívül lesz még folytatása.