MEGOSZTÁS

A meglepően könnyű LG V30 a tavalyi IFA kiállításon mutatkozott be és zenehallgatásra, fotózásra, valamint multimédiás tartalomfogyasztásra egyaránt jó választás lehet.

Nagyképű, de könnyűsúlyú

Az LG V30 hosszú idő óta az első OLED kijelzővel szerelt telefon a gyártó kínálatában. A QHD+ (1440 × 2880 képpont) felbontást biztosító panel csodálatos színekkel és páratlan fekete árnyalatokkal dolgozik. A kijelző az sRGB színtér 148 százalékát és a DCI-P3 (Digital Cinema Initiative) tartomány 109 százalékát képes lefedni.

A telefon 6 hüvelykes kijelzőjét és hátoldalát Corning Gorilla Glass 5 üvegborítás védi. A FullVision képernyő a cég elmúlt négy évben gyártott legnagyobb mobilkijelzője, ugyanakkor a készülékház kisebb az elődnél. A 18:9 képarány lehetővé teszi, hogy a képernyőt egyenlő részekre osztva, egyszerre két alkalmazást is kezeljünk. A korábbi másodlagos kijelzőt a képernyőn bárhová helyezhető, lebegő menüsáv (Floating Bar) és az Always-On kijelző váltotta fel.

Nézd, hallgasd és élvezd

A gyártó fejlett multimédiás funkciókkal igyekszik elcsavarni a felhasználók fejét: a HDR támogatású lejátszás mellett a filmkészítéshez is számtalan kreatív lehetőséget nyújt. Az újdonságot kettős kamerarendszerrel szerelték fel. A telefon hátoldalán egy 16 megapixeles normál és egy 13 megapixeles, széles látószögű kamera kapott helyet. A szenzorokat Crystal Clear üveglencsék fedik, amik élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek.

A zenerajongók is dörzsölhetik kezüket, ugyanis egy olyan hifi rendszert kapnak, amely szinte tökéletes hangzást nyújt. A Bang&Olufsen tervezte rendszer a világon először képes MQA (Master Quality Authenticated) formátumú tömörített hangfájlokat kezelni. A burkolat alatt, egy Snapdragon 835 processzor lapul, ami mellé Adreno 540 grafikus egység és 4GB RAM került. A készülékbe 3300 mAh-s akkumulátor került, és elsőként kínálja az EPP (Extended Power Profile) Qi-vezeték nélküli töltést.

Az LG V30 február 5-től vásárolható meg a hazai Media Markt üzletekben.